Svatby

Restaurace

Polední menu

hlavicka

POLEDNÍ MENU 22. 4. - 26. 4.

pondělí 22. 4.

Karotková polévka se zázvorem a pomerančem, zeleninová sláma, zakysaná smetana /7,9/ 60 (35) Kč
Kuřecí steak s omáčkou z pečených paprik s pancettou a parmezánem, dušená rýže /7,9,12/ 155 Kč
2 Domácí sýrové spätzle s karamelizovanou cibulkou a pažitkou (120 g kuřecí prso) /1a,3,7/ 150 (205) Kč
3 Salát s grilovanými tygřími krevetami (3 ks), zeleným jablkem, jarní cibulkou, smaženou cibulkou, avokádem a cherry rajčátky, sriracha chilli dressing /1a,2/ HOT HOT 390 Kč

úterý 23. 4.

P Tom yum kai – thajská ostro-kyselá polévka s kuřecím masem, kokosovým mlékem, chilli, lístky kafrové limetky a citronovou trávou, koriandr, žampiony a cherry rajčátka /2,4,6,9/ 60 (35) Kč
Philly Cheesesteak – trhané hovězí maso v máslové žemli, zapečené sýrem provolone picante, s cibulkou a zelenou paprikou, domácí hranolky, česnekový dip /1a,3,7,10/ 160 Kč
140 g Zauzený steak z lososa s grilovanou zeleninou s chorizem, čerstvá gremolata /4/ 170 Kč
Salát s grilovanými tygřími krevetami (3 ks), zeleným jablkem, jarní cibulkou, smaženou cibulkou, avokádem a cherry rajčátky, sriracha chilli dressing /1a,2/ HOT HOT 390 Kč

středa 24. 4.

Brokolicový krém s opečenými brambůrky a sýrem cheddar /7,9,12/ 60 (35) Kč
Kuřecí quesadilla v pšeničné tortille se zeleninou, pikantní chipotle salsou a třemi druhy sýra, listový salátek v dressingu z pečených rajčat /1a,7,9,10,12/ 155 Kč
Těstovinový salát se zeleninou, vejcem, olivami a kapary v citronové majonéze /1a,3,7,10/ (110 g grilované kousky tuňáka žlutoploutvého /4/) 145 (210) Kč
3 Salát s grilovanými tygřími krevetami (3 ks), zeleným jablkem, jarní cibulkou, smaženou cibulkou, avokádem a cherry rajčátky, sriracha chilli dressing /1a,2/ HOT HOT 390 Kč

čtvrtek 25. 4.

Silný drůbeží vývar se zeleninou a domácími nudlemi /1a,3,7,9/ 60 (35) Kč
Sekaná vepřová pečeně plněná vejci, bramborová kaše, masový výpek /1a,3,7,9/ 150 Kč
Smažené rybí karbanátky s listy hlávkového salátu v zálivce z podmáslí /1a,3,4,7,9/ 155 Kč
Salát s grilovanými tygřími krevetami (3 ks), zeleným jablkem, jarní cibulkou, smaženou cibulkou, avokádem a cherry rajčátky, sriracha chilli dressing /1a,2/ HOT HOT 390 Kč

pátek 26. 4.

Rajčatová polévka s kuskusem a bazalkou /1a,7,9/ 60 (35) Kč
Grilovaný steak z vepřové kotlety, mrkvové pyré, pečené zámecké brambory /7,9/ 160 Kč

Domácí jablečná žemlovka s banánem a šlehačkou /1a,3,7/

145 Kč
Salát s grilovanými tygřími krevetami (3 ks), zeleným jablkem, jarní cibulkou, smaženou cibulkou, avokádem a cherry rajčátky, sriracha chilli dressing /1a,2/ HOT HOT 390 Kč

SEZNAM ALERGENŮ

/1/ Obiloviny obsahující lepek - pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut,
jejich hybridní odrůdy nebo výrobky z nichsit amet
/2/ Korýši a výrobky z nich
/3/ Vejce a výrobky z vajec (vaječný lecithin)
/4/ Ryby a výrobky z nich
/5/ Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
/6/ Sójové boby (sója) a výrobky z nich
/7/ Mléko a výrobky z něj včetně laktózy
/8/ Skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořech, kešu, pekanové ořechy,
para ořechy, ořech pistácie, makadamský ořech 
/9/  Celer a výrobky z něj
/10/  Hořčice a výrobky z ní
/11/  Sezamová semena a výrobky z nich
/12/  Oxid siřičitý o koncentraci nad 10 mg/kg a siřičitany
/13/  Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
/14/  Měkkýši a výrobky z nich

Rezervace a objednávky

Vaše rezervace, objednávky a dotazy rádi vyřídíme osobně v restauraci či telefonicky na tel. 601 500 569.

Zaujala Vás naše nabídka?
Dejte nám vědět, o co máte zájem.

Nesprávný formát
Nesprávný formát
Nesprávný formát
Nesprávný formát

* takto označená pole jsou povinná

Jídelní lístek

predkrmy-a-polevky

PŘEDKRMY A CHUŤOVKY

90 g

BRUSCHETTA S VARIACÍ MARINOVANÝCH MELOUNŮa sýrem mozzarella bocconcini, ředkvička, řeřicha, makový dressing /1a,3,7/
Bruschetta with marinated melon variations and mozzarella bocconcini cheese, radish, garden cress, poppy seed dressing

185 KČ
130 g VÝBĚR SÝRŮs kompotem z lesního ovoce, domácí bagetka /1a,7/
Cheese selection with forest fruit compote, homemade baguette
165 KČ
85 g TRADIČNÍ TATARSKÝ BIFTEK

z hovězího ořechu, česnek, topinky /1a,1b,3,6,10/
Beef tartare, garlic, fried bread

235 Kč
70 g HOVĚZÍ CARPACCIO

s bazalkovým pestem, piniemi, rukolou a hoblinami parmezánu, limeta, domácí bagetka /1a,7,8h/
Beef carpaccio with basil pesto, pine nuts, rocket and parmesan, lime, homemade baguette

225 Kč 

POLÉVKY

300 ml VÝVAR Z PARMEZÁNUs kuřecími nočky a jarní zeleninou, petrželkový olej /3,7,9/
Parmesan broth with chicken dumpling and spring vegetables, parsley oil
120 KČ
300 ml POLÉVKA DLE DENNÍ NABÍDKYDaily soup  

 
 hlavni-jidla

HLAVNÍ JÍDLA

170 g KUŘECÍ PRSÍČKO POŠIROVANÉ V PODMÁSLÍ

s omáčkou z pečených paprik, pancetty a parmezánu, cous cous se sušenými rajčaty a mandlemi, lístky čerstvé bazalky /1a,7,8a,9,12/
Buttermilk poached chicken breast with baked bell pepper, parmesan and pancetta sauce, cous-cous with sun-dried tomatoes and almonds, basil leaves

295 KČ
150 g ZAUZENÝ PSTRUH LOSOSOVITÝ

na zelené grilované zelenině (cukrový hrášek, brokolice, paprika, fazolky, fenykl, cuketa) s chorizem, čerstvá gremolata /4,9/
Hot smoked trout with grilled green vegetable and chorizo, fresh gremolata

335 KČ
135 g ŘÍZEČKY Z KRÁLÍKA

marinované v mladé cibulce a zakysané smetaně a smažené na přepuštěném másle, bramborové pyré s medvědím česnekem /1a,3,7/
Rabbit schnitzels marinated with scallions and sour cream, fried in ghee, potato-wild garlic puree

295 KČ
180 g TELECÍ BURGER

z mletého krku a žebírek, sýr monterey jack, list hlávkového salátu, relish z cornichons okurek, coleslaw z červeného zelí, domácí hranolky /1a,3,7,9,10,11/
Veal burger with monteray jack cheese, leaf lettuce, cornichons picle relish, red cabbage slaw, homemade fries

305 KČ
100 g  PORTOBELLO VEGE BURGER

se žampionem portobello, grilovaným kyperským sýrem halloumi, salátem, rajčetem, s chutney ze sušených rajčat a vlašských ořechů, bramborové hranolky, bylinkový dip /1a,3,7,8c,10/
Burger with portobello mushroom, grilled halloumi cheese, salad, letuce, tomatoe, sundried tomatoe and wallnut chutney, potato fries, herb dip

280 KČ 
270 g  VEPŘOVÝ TOMAHAWK STEAK (KOTLETA S KOSTÍ)

s opékanými zámeckými brambory se žampiony a špenátem, smetanová omáčka /7,9/
Pork Tomahawk chop with roasted grenaille potatoes with mushrooms and spinach, cream sauce

 
295 KČ 
200 g HOVĚZÍ RUMP STEAK

se šťouchaným bramborem se špenátem a sýrem mascarpone, dijonská omáčka s kampotským pepřem /7,9,10,12/
Beef rump steak with mashed potatoes with spinach and macsarpone cheese, dijon sauce with campot pepper

 
465 KČ 

RISOTTO, TĚSTOVINY, SALÁTY

300 g

SPAGHETTI ALLA CHITARRAhranaté čerstvé špagety s rajčatovým sugem a krémovým sýrem mascarpone, lístky bazalky /1a,3,7,9/
Fresh spaghetti alla chitarra (square spaghetti) with tomatoe sugo and mascarpone cheese, basil leaves

240 KČ

250 g

KIMCHI SMAŽENÁ RÝŽE

s fermentovaným čínským zelím s gochugaru chilli, ředkví daikon a mrkví, smažené vejce, jarní cibulka, sezam (pálivé) /3,6,11/
Kimchi fried rice – fermented napa cabbage with Gochugaru chilli, Daikon radish and carrots, fried egg, scallions, sezame seeds (hot)

245 KČ

300 g

SALÁT S VARIACÍ MARINOVANÝCH MELOUNŮa sýrem mozarrella bocconcini na listech mladého špenátu, ředkvičky, řeřicha a kedlubna v makovém dressingu, rozpečená bagetka /1a,3,7,12/
Salad of marinated melon variations, mozarrella boconcini chese, baby spinach, radish, garden cress and kohlrabi in poppy seed dressing, toasted baguette
235 KČ
300 g  CAESAR SALÁT

římské listy v ančovičkovém dressingu, máslové crostini, křupavé plátky pancetty arrotolata, hobliny parmezánu, světlý chléb /1a,3,4,7,10/
Caesar salad – romaine lettuce, anchovy dressing, baked butter crostiny, pancetta arrotolata, parmesan, white bread

170 KČ

 

VOLITELNÉ

120 g POŠÍROVANÉ KUŘECÍ PRSO /7/

Poached chicken breast

65 KČ
100 g FILÍROVANÝ HOVĚZÍ RUMP STEAK

Fillets of rump steak

165 KČ

60 g KREVETY NA MÁSLE A ČESNEKU /2,7/Roast prawns with butter and garlic

105 KČ

PŘÍLOHY A OMÁČKY

200 g DOMÁCÍ HRANOLKY

Homemade potato fries

70 KČ
180 g ZELENÁ GRILOVANÁ ZELENINA

cukrový hrášek, brokolice, paprika, fazolky, fenykl, cuketa
Grilled green vegetable - sweet peas, broccoli, pepper, beans, fennel, zucchini

120 KČ

50 ml DOMÁCÍ TATARSKÁ OMÁČKA /3,10/Homemade tartare sauce

45 KČ

50 ml DOMÁCÍ KEČUPHomemade ketchup

45 KČ

 
 


 

 dezerty

DĚTSKÁ JÍDLA

80 g KUŘECÍ ŘÍZEČKY S BRAMBOROVOU KAŠÍ /1a,3,7/Small chicken schnitzel, mashed potatoes 150 KČ
100 g GRILOVANÉ KUŘECÍ KOUSKY S RÝŽÍ A MASOVOU ŠŤÁVOU /7,9/Grilled chicken pieces with rice and meat sauce

160 KČ

DEZERTY

90 g

VANILKOVÉ CRÈME BRÛLÉE /3,7/Vanilla Crème brûlée

105 KČ
85 g

HORKÝ ČOKOLÁDOVÝ DORTÍK 
s jogurtovou zmrzlinou a lískovými oříšky /1a,3,7,8b/
Hot chocolate cake with youghurt ice cream and hazelnuts

170 KČ
5 ks

ČOKOLÁDOVÉ PRALINKYručně vyráběné plněné čokoládové pralinky dle denní nabídky /7, (8)/
Handmade filled chocolate pralines according to the daily offer

150 Kč
 

paticka

PŘEHLED ALERGENŮ 

/1/ Obiloviny obsahující lepek - pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut,
jejich hybridní odrůdy nebo výrobky z nichsit amet
/2/ Korýši a výrobky z nich
/3/ Vejce a výrobky z vajec (vaječný lecithin)
/4/ Ryby a výrobky z nich
/5/ Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
/6/ Sójové boby (sója) a výrobky z nich
/7/ Mléko a výrobky z něj včetně laktózy
/8/ Skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořech, kešu, pekanové ořechy,
para ořechy, ořech pistácie, makadamský ořech 
/9/  Celer a výrobky z něj
/10/  Hořčice a výrobky z ní
/11/  Sezamová semena a výrobky z nich
/12/  Oxid siřičitý o koncentraci nad 10 mg/kg a siřičitany
/13/  Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
/14/  Měkkýši a výrobky z nich

Prostory

Dvojka se nachází v centru Velkého Meziříčí, kousek od náměstí. Přízemní prostory jsou zcela bezbariérové a vstupujete přímo z hlavní ulice.

Naším cílem bylo vytvořit živý prostor, kde se budete cítit, jako byste seděli v zahradě, po celý rok. Když se rozhlédnete, najdete spoustu rostlin, které dokonce využíváme při přípravě pokrmů. Koncept zahrady také inspiroval náš jídelní lístek. Tento živý prostor se v každém ročním období tváří jinak a s každou další návštěvou jistě objevíte něco nového.

Restauraci dominuje otevřený prostor, a přesto si každý najde svůj koutek díky zeleni, která prostor přirozeně člení na menší úseky tak, aby měl každý své soukromí.

Kapacita restaurace je 70 osob, v případě potřeby větších prostor pro oslavy či svatby nabízíme také multifunkční sál.

O restauraci

Restaurace Dvojka si zakládá na čerstvosti surovin a poctivé přípravě. Nabízíme českou i světovou moderní gastronomii. Nabízíme polední menu, nabídku z La Carte, připravujeme rauty i hostiny. Koncept našeho jídelního lístku je postavený na sezónnosti a je několikrát do roka obměňován.

Naším cílem je, abyste od nás odcházeli spokojení a s pocitem dobře stráveného času. 

Naše filozofie

  1. Vaříme z čerstvých, denně dovážených surovin. U všech jídel hraje prim čerstvá zelenina a bylinky.
  2. Surovinami neplýtváme a snažíme se je využívat do posledního kousku. 
  3. Nepoužíváme polotovary - nejsme ohřevnou zmražených polotovarů, jsme restaurací, kde se skutečně vaří. Tam, kde to naše kapacita nedovoluje:
  4. Využíváme lokálních dodavatelů – místních farem a pekařů.
  5. Jíme i očima - záleží nám na tom, aby pokrm lahodil také oku.
  6. Jídlo nás baví – jsme tu pro Vás