Svatby

Restaurace

Polední menu

hlavicka

PONDĚLÍ 27. 6.

POLÉVKA (k menu)
Tom Yum Kai – ostrá thajská polévka s kuřecím masem, cherry rajčátky a žampiony /4/
35 (25) KČ
MENU 1Kuřecí piccata (plátky kuřecích prsíček v omáčce z kaparů, citronů, másla a smetany), pečené brambory s parmezánem /1,7/ 140 KČ
MENU 2Těstovinový salát s tuňákem černými olivami a vejcem /1,3,4/

140 KČ

MENU 3Jambalaya s vepřovou klobáskou a krevetami (kreolský pokrm z rýže; zelenina a pikantní koření) /2,9/

245 KČ

ÚTERÝ 28. 6.

POLÉVKA (k menu)
Silný hovězí vývar s játrovou rýží a kořenovou zeleninou /1/
35 (25) KČ
MENU 1Plněná sekaná pečeně, bramborová kaše, silný masový výpek /1,3,7/ 140 KČ
MENU 2Cukety zapečené mozzarellou a sýrem grana padano s omáčkou marinara a salátkem /7/ 140 KČ
MENU 3Jambalaya s vepřovou klobáskou a krevetami (kreolský pokrm z rýže; zelenina a pikantní koření) /2,9/ 245 Kč

STŘEDA 29. 6.

POLÉVKA (k menu)
Hrstková s čerstvým libečkem /7/
35 (25) KČ
MENU 1Grilovaný losos na pyré z celeru a fenyklu, kerblíková omáčka /1,4,7,9,12/ 145 KČ
MENU 2

Domácí bramboráčky s uzeným bůčkem a pivním sýrem /1,3,7/

140 KČ
MENU 3Jambalaya s vepřovou klobáskou a krevetami (kreolský pokrm z rýže; zelenina a pikantní koření) /2,9/ 245 Kč

ČTVRTEK 30. 6.

POLÉVKA (k menu)
Hráškový krém s mátou, slaninou a smaženou houskou /1,7/
35 (25) KČ
MENU 1Kuřecí „Parmo“ (řízek zapečený sýrem a bešamelem), hranolky, česnekový dip /1,3,7/

145 KČ

MENU 2
Uzené vepřové koleno na křenové omáčce, houskový knedlík /1,3,7/
145 KČ
MENU 3
Jambalaya s vepřovou klobáskou a krevetami (kreolský pokrm z rýže; zelenina a pikantní koření) /2,9/
245 Kč

PÁTEK 1. 7.

POLÉVKA (k menu)
Lososový krém s čerstvým špenátem /4,7,12/
35 (25) KČ
MENU 1Pomalu pečená vepřová žebírka na černém pivě, domácí chléb, salát z nakládané zeleniny /1,9/ 145 KČ
MENU 2
Spaghetti & Meatballs (v rajčatové omáčce pečené masové koule se sýrem pecorino, bazalka) /1,3,7,12/
145 KČ
MENU 3
Jambalaya s vepřovou klobáskou a krevetami (kreolský pokrm z rýže; zelenina a pikantní koření) /2,9/
245 Kč

SEZNAM ALERGENŮ

/1/ Obiloviny obsahující lepek - pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut,
jejich hybridní odrůdy nebo výrobky z nichsit amet
/2/ Korýši a výrobky z nich
/3/ Vejce a výrobky z vajec (vaječný lecithin)
/4/ Ryby a výrobky z nich
/5/ Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
/6/ Sójové boby (sója) a výrobky z nich
/7/ Mléko a výrobky z něj včetně laktózy
/8/ Skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořech, kešu, pekanové ořechy,
para ořechy, ořech pistácie, makadamský ořech 
/9/  Celer a výrobky z něj
/10/  Hořčice a výrobky z ní
/11/  Sezamová semena a výrobky z nich
/12/  Oxid siřičitý o koncentraci nad 10 mg/kg a siřičitany
/13/  Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
/14/  Měkkýši a výrobky z nich

Rezervace a objednávky

Vaše rezervace, objednávky a dotazy rádi vyřídíme osobně v restauraci či telefonicky na tel. 601 500 569.

Zaujala Vás naše nabídka?
Dejte nám vědět, o co máte zájem.

Nesprávný formát
Nesprávný formát
Nesprávný formát
Nesprávný formát

* takto označená pole jsou povinná

Jídelní lístek

predkrmy-a-polevky

PŘEDKRMY

70 g

Hovězí carpaccio
s bazalkovým pestem, piniemi, rukolou a hoblinami parmezánu; limeta, domácí bagetka
/1,7,8/

185 KČ
85 g Tradiční tatarský biftekčesnek, topinky /1,3,6,10/ 195 KČ
85 g Lososový tartar

s křupavou okurkou a mangovým pyré; domácí bagetka /1,4/

195 KČ

POLÉVKY

0,3 l Gazpachošpanělská studená polévka ze šťavnatých rajčat, čerstvá okurka 95 KČ
0,3 l Česnekový kréms jarní cibulkou a olivovým olejem, sýrové grissini /1,7/ 95 KČ

 
 hlavni-jidla

HLAVNÍ JÍDLA

180 g Steak z norského lososa / máslové ryby

sezónní grilovaná zelenina, limetová omáčka /4,7,12/

345/395 KČ
220 g Rump steak / steak z hovězí svíčkové

demi-glace s barevným pepřem, bramborovo-rukolové pyré, konfitované šalotky
/7,9,12/

445/690 KČ
200 g Kuřecí supreme „sous-vide“

plněný sušenými rajčaty a bazalkou; jemná telecí omáčka,
zeleninový cous cous /1,7,9,12/

265 KČ
180 g Filírovaná vepřová panenka

krémová omáčka s hnědými žampiony a šalotkou, grenaille s jarní cibulkou /7,9,12/

325 KČ
200 g Summer Burger

s jemně mletým hovězím masem, plátky slaniny, čerstvé okurky a rajčete, piklovanou
cibulkou, rukolou, cheddarem, chilli espresso majonézou; hranolky a domácí kečup
/1,3,7,10,11/

295 KČ

PASTA A RISOTTO

200 g

Domácí bramborové gnocchi
s listovým špenátem a omáčkou z mascarpone; parmezán /1,3,7/
195 Kč

200 g

Domácí spaghetti aglio, olio e peperoncinis čerstvou petrželkou, parmezán /1,3,7/

205 Kč

220 g

Krémové risotto
s bazalkovým pestem, piniemi a zelenými fazolkami; parmezán /7,8,12/
205 Kč

SALÁTY

300 g Caesar salát

římské listy, ančovičkový dressing, opečené máslové krutony, křupavé kousky italské
pancetty, hoblinky parmezánu /1,3,4,7,10/

155 KČ
300 g Panzanella

italský salát s grilovanými paprikami, čerstvými rajčaty, červenou cibulí, bazalkou a
opečenými kousky domácí bagetky /1,7/

255 KČ

 

VOLITELNÉ K PASTĚ, RISOTTU a SALÁTŮM

120 g Kuřecí maso

 

40 KČ
90 g Kousky norského lososa /4/

 

70 KČ

60 g Krevety /2/

95 Kč

 
 


 

 dezerty

DĚTSKÁ JÍDLA

120 g Smažené řízečky z vepřové panenkydomácí hranolky / bramborová kaše /1,3,7/ 140 KČ
90 g Grilovaný filet norského lososabramborová kaše, máslo /4,7/

165 KČ

100 g Domácí bramborové gnocchilistový špenát a omáčka z mascarpone, parmezán /1,3,7/

130 Kč

DEZERTY

50 g Domácí sorbet dle denní nabídky 55 KČ
90 g Crème brûlée dle denní nabídky /3,7/ 95 KČ
85 g Lávový čokoládový dortík
s višňovou omáčkou, domácí sorbet dle denní nabídky /1,3,7/
135 Kč
 

paticka

PŘEHLED ALERGENŮ 

/1/ Obiloviny obsahující lepek - pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut,
jejich hybridní odrůdy nebo výrobky z nichsit amet
/2/ Korýši a výrobky z nich
/3/ Vejce a výrobky z vajec (vaječný lecithin)
/4/ Ryby a výrobky z nich
/5/ Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
/6/ Sójové boby (sója) a výrobky z nich
/7/ Mléko a výrobky z něj včetně laktózy
/8/ Skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořech, kešu, pekanové ořechy,
para ořechy, ořech pistácie, makadamský ořech 
/9/  Celer a výrobky z něj
/10/  Hořčice a výrobky z ní
/11/  Sezamová semena a výrobky z nich
/12/  Oxid siřičitý o koncentraci nad 10 mg/kg a siřičitany
/13/  Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
/14/  Měkkýši a výrobky z nich

Prostory

Dvojka se nachází v centru Velkého Meziříčí, kousek od náměstí. Přízemní prostory jsou zcela bezbariérové a vstupujete přímo z hlavní ulice.

Naším cílem bylo vytvořit živý prostor, kde se budete cítit, jako byste seděli v zahradě, po celý rok. Když se rozhlédnete, najdete spoustu rostlin, které dokonce využíváme při přípravě pokrmů. Koncept zahrady také inspiroval náš jídelní lístek. Tento živý prostor se v každém ročním období tváří jinak a s každou další návštěvou jistě objevíte něco nového.

Restauraci dominuje otevřený prostor, a přesto si každý najde svůj koutek díky zeleni, která prostor přirozeně člení na menší úseky tak, aby měl každý své soukromí.

Kapacita restaurace je 70 osob, v případě potřeby větších prostor pro oslavy či svatby nabízíme také multifunkční sál.

O restauraci

Restaurace Dvojka si zakládá na čerstvosti surovin a poctivé přípravě. Nabízíme českou i světovou moderní gastronomii. Nabízíme polední menu, nabídku z La Carte, připravujeme rauty i hostiny. Koncept našeho jídelního lístku je postavený na sezónnosti a je několikrát do roka obměňován.

Naším cílem je, abyste od nás odcházeli spokojení a s pocitem dobře stráveného času. 

Naše filozofie

  1. Vaříme z čerstvých, denně dovážených surovin. U všech jídel hraje prim čerstvá zelenina a bylinky.
  2. Surovinami neplýtváme a snažíme se je využívat do posledního kousku. 
  3. Nepoužíváme polotovary - nejsme ohřevnou zmražených polotovarů, jsme restaurací, kde se skutečně vaří. Tam, kde to naše kapacita nedovoluje:
  4. Využíváme lokálních dodavatelů – místních farem a pekařů.
  5. Jíme i očima - záleží nám na tom, aby pokrm lahodil také oku.
  6. Jídlo nás baví – jsme tu pro Vás